Muskathlon@home

Ieder leven is het waard om gevierd te worden!

Doe mee aan het grootste sportevenement voor gerechtigheid op Nederlandse bodem, de Muskathlon@Home! Op 26 juni sporten we samen, in onze eigen omgeving, en binnen de restricties van de overheid, voor een ander!

Ieder leven is het waard om gevierd te worden. Helaas zien we wereldwijd dat dit te vaak niet wordt gedaan. Het zijn de kinderen in de sloppenwijken die hun toekomst nooit van de grond zien komen. Het is de vader die met zijn gezin wordt vervolgd in het Midden-Oosten en vernederd wordt om wat hij gelooft. Het is de vrouw die gedwongen wordt tot prostitutie en van wie haar waardigheid keer op keer door het stof wordt gehaald.

De Muskathlon is onderdeel van 4M, een beweging van mensen die zich inzet voor gerechtigheid wereldwijd. Het is geen beweging van superhelden en topatleten, maar juist van normale mensen met een groot hart voor anderen en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken. Dit doet de Muskathlon door het organiseren van sportieve prestaties op extreme locaties, bijvoorbeeld een marathon in Ethiopiƫ. Door de coronacrisis is hier de Muskathon@Home bijgekomen, een landelijk sportevenement in Nederland.

Tijdens deze dag lever je een sportieve prestatie en haal je zoveel mogelijk geld op voor 1 van de partners van de Muskathlon: Compassion, Open Doors of Tot Heil des Volks. Je kan jouw sportprestatie vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving. Bij de Muskathlon@Home kan je zelf kiezen welke sport je wilt gaan uitvoeren, welke afstand je wilt afleggen en wat jouw eigen streefbedrag wordt.

Als WijzijnHG willen we hieraan meedoen en ons met zoveel mogelijk gemeenteleden en Giessenburgers in gaan zetten voor Open Doors en vervolgde Christenen in Noord-Korea en daar hebben we jouw hulp bij nodig! We nodigen nadrukkelijk iedereen, jong en oud, sportief en iets minder sportief, uit om samen, met het gezin, je vrienden of fietsmaatjes mee te doen! Voor iedereen is er de mogelijkheid om een activiteit te kiezen die bij hem of haar past, van een rondje wandelen tot een volledige triatlon. Kies een sport en afstand die een flinke uitdaging voor je vormen, maar die je kunt behalen met een paar maanden trainen (je hebt nog even de tijd) en vraag een paar vrienden om met je mee te doen zodat je samen kunt trainen en elkaar kunt stimuleren!  

Met sportieve groet, Daniel Holtslag, Evert den Toom, Arjen de Hoop en Coen van Genderen.